Led i adventsstaken?

I helgen beställde jag ledlampor att sätta i mina gamla Advents-ljusstakar, igår kom det lilla paketet med 2 x 7 lampor.

Spännande, skruvade genast ut de gamla och skruvade i 7 nya, stoppade i kontakten……
Ingenting, Nada, Njet, absolut inte en ljusglimt.
Hm, konstigt. Tog fram en annan stake, skruvade ur de gamla och stoppade i den andra uppsättningen led, sätter i kontakten. Absolut INGENTING. Tar fram tredje ljusstaken, skruvar ur och skruvar i,  sätter i kontakten, 4 lampor lyser…
Irritationen växer, det här börjar likna det vanliga pusslet att hitta fungerande lampor till ljusstakarna. Jag fortsätter att flytta runt lamporna mellan mina 4 ljusstakar, mycket skruvande i och ur blir det.
Tillslut är mysteriet löst, i TRE av mina ljusstakar fungerar ledlamporna inte alls!!  I den 4de får jag 8, av de totalt köpta 14, lampor att lysa.

LED-belysning för elljusstakeNu tittar jag skeptiskt på den ljusstaken som lyser, inget vidare ljus. Mycket svagare än de vanliga lamporna, och inte alls samma färg.
Jag förstår varför bilden i reklamen är så mörk, för inte ger det den vanliga känslan av mys. Ska det lysa så här blir det ännu mer besparande, för att tända den är inte kul, kan nästan lika gärna låta bli…

Ledlampor är fantastiska, när de får rätt ljus och fungerar. Idén att byta ut de vanliga smålamporna till led gillar jag verkligen. Men varför inte göra en BRA produkt innan den börjar pumpas ut på marknaden?

Efter ett telefonsamtal med Ledbutiken.se ska pengarna betalas tillbaka och lamporna returneras.
Troligen gör jag ett nytt försök om ett år eller så.

/T

En tanke på “Led i adventsstaken?”

  1. Har exakt samma problem med led i mina ljusstakar… I vissa funkar det perfekt; i andra inte alls – trots att jag dubbelkollat att alla lampor funkar. Du fick ingen hint från ledbutiken.se angående varför det inte funkar? Skulle vara mycket intressant att veta! =)

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.