Tävlings-dags

Premiär!

Julbloggens första tävling är här. Eftersom det är vår första tar vi det lite lugnt och gör en mjukstart.

Hösten är här, kvällarna har blivit mörka. Man vill tända ljus, mysa och dricka något gott och varmt.
Vad kan då vara bättre än att göra en tävling som handlar om Te?

Alla vinnarna får en underbar påse med 100 gr specialblandat Te.

Jul-te-21

Jul-te-20 Här kan Du läsa mer om Teerna.
Äkta saffran, äkta vaniljstång och endast riktiga örter och kryddor ingår. Bara de bästa ingredienserna har använts och inga Jul-te-19”fusk”-smakämnen är tillåtna här.

Vi väljer ut MINST 5 vinnare, blir det riktigt många tävlingsdeltagare kommer vi att dela ut fler Te-påsar.

Tävlingsregler:

Om Du har ett Facebook-konto, dela det här inlägget med alla Dina vänner och Gilla oss på Facebook, här är länken till Jul-Bloggens Facebooksida. Skriv sedan en kommentar här, och berätta om Ditt bästa Te-minne, eller Ditt bästa Te-recept, eller Ditt ”knasigaste” Te-minne.

Har Du inte Facebook, kan du bjuda in dina vänner via mail till tävlingen. Bjud in minst 5 vänner och skicka en kopia på inbjudningarna till oss här på Julbloggen. Skriv sedan en kommentar här, och berätta om Ditt bästa Te-minne, eller Ditt bästa Te-recept, eller Ditt ”knasigaste” Te-minne.

Glöm inte att i Din kommentar tala om vilket Te Du vill ha, om Du vinner!! Jul-Mums Te, Rött Glögg-Te eller Black Hot Nepal Te.

De bästa, roligaste, tokigaste, trevligaste eller fyndigaste bidragen vinner. Enväldig domare kommer att vara jag själv eller en ej tävlande god vän.

Tävlingen startar idag och pågår till Lördag den 8 Oktober kl 12,00. Senast på Måndag den 10 Oktober presenterar vi vinnarna här och via mail. Direkt därefter skickar vi ut vinsterna med posten.

Nu önskar jag alla Lycka till!
Hoppas just Du är en av vinnarna.

/T

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

40 reaktioner till “Tävlings-dags”

 1. Min bästa te-upplevelse var när jag blev serverad ett hibiskuste i Egypten. Tyckte att det var otroligt gott i värmen. Jag vill gärna vinna Jul-mums så jag får något gott att dricka i jul.

  Gilla

  1. Hej Solbritt, kul du vill vara med i tävlingen. Hibiskus är gott, brukar använda det i vissa ”förkylnings-teer”.
   Ska testa ditt tips och dricka det i värmen nästa sommar.
   Glöm inte att Gilla sidan på FB eller att bjuda in vänner via mail,
   så att du klarat av alla tävlingsreglerna.
   Ha en bra Söndag

   Gilla

  2. Hej Solbritt Det är kul att du vill tävla med oss,, men jag hittar inte att du ”Gillar” oss på Facebook eller att du bjudit in dina vänner via mail. Tävlingen slutar i morgon kl 12,00 och det vore synd om du missar din chans bara för att du glömt detta.

   Med Vänliga Hälsningar Thorgun

   JulBlogg: Julblogg.wordpress.com

   Gilla

 2. Jag vet att ni anser att chai latte bara är en inne sak.. Men min första chai latte på Espresso house var en otrolig upplevelse.. Äntligen hade jag som icke kaffedrickare något jag kunde dricka på fikastället oxå..
  Vinner jag hade det suttit fint med Black Hot Nepal

  Gilla

  1. Hej Jennie.
   Här ska vi inte döma någons smak. Det råkar bara vara så att jag ogillar alla
   dessa sockerprodukter med konstgjorda smaker, när man kan göra det ”på riktigt”.
   Men jag förstår verkligen att det är kul att kunna beställa något gott på cafet, alla gillar ju inte varm choklad 😉
   Det viktiga är att Du är nöjd, men det skulle vara kul att påverka dig lite, testa att göra en variant hemma,
   utan sirap men med riktiga ingredienser istället.
   Kul att du vill tävla med oss och Lycka Till!

   Gilla

 3. Jag hade mått illa under hela graviditeten och inte kunnat dricka vare sig te eller kaffe. Nu var det hela överståndet och jag låg i min säng och tittade förnöjt på det lilla Undret i sängen bredvid.
  Dörren öppnas och in kommer en sköterska med en smörgås och en rykande het kopp Earl Grey. Något godare än den koppen har jag aldrig smakat!
  Jag vill gärna vinna Glögg-te

  Gilla

  1. Hej Nillan, Jag förstår verkligen att det var en god kopp, det är de små sakerna som faktiskt har störst värde.
   Glöm inte att Gilla på FB eller maila för att vara med i tävlingen.
   Skriv något så att jag kan koppla ihop Pallella/Nillan med din riktiga identitet!
   Annars vet jag ju inte vem du är på FB eller i mailet.
   Ha en bra Söndag!

   Gilla

 4. Är te-drickare istället för kaffedrickare. Jag tror att det är sundare. Mitt största te minne är när jag drack Ayrveda tea för första gången, jag kan må lite illa av dåligt av dåliga teer men det kändes att det var kvalitè.

  Gilla

  1. Hej Nettan, kul att du vill tävla med oss. Jag tror du är Anette Carlsson på FB, stämmer det?
   Du måste också tala om vilket te du vill ha om du vinner.
   Ha en bra Söndag!

   Gilla

 5. Jag är supergärna med och har gillat delat på fb. Skulle vilja vinna Jul-mums-te
  Mitt bästa teminne är alla härliga testunder jag haft på Teboden i skogarna utanför Markaryd i Småland. Ett helt underbart café med mängder av härliga teer. Kan rekommenderas om ni inte varit där=)

  Gilla

 6. Mitt bästa testund var när min underbara sambo kom hem på alla hjärtans dag med en påse underbart rött te med supersöta röda små hjärtan i, gud så glad jag blev, den koppen te var det godaste jag druckit, han vet ju hur mycket jag älskar te så det var den mest perfekta gåvan!

  Har jag turen att vinna så är jag supernyfiken på Rött Glögg-Te, speciellt eftersom jag älskar både rött te och glögg!!
  Har gillat på FB och delat med mig av tävlingen..

  Gilla

 7. Konstigaste var när jag och min man var i Peking första gången och skulle ut och köpa läsk… Vad var det i flaskorna? Jo vi fick med oss teläsk med små bitar av frukt i…lite läskigt och lite gott. Annars älskar jag jasminte. Vi köpte på oss i kina, men det räcker ju inte för alltid. Varje gång jag dricker det är jag tillbaka i Peking i mina tankar och känslor…

  Gilla

  1. Hej Jenny,
   Tänk så viktigt smak och doft är för vårt minne, starka minnen hänger nästan alltid ihop med dofter och smaker.
   Förstår att er resa var något speciellt. Lycka till i tävlingen.

   Gilla

 8. Mitt bästa te minne var i Marocko – Marrakech. I Marocko dricker man te som vatten och man blir alltid bjuden på det. Första dagen när vi kom till hotellet blev vi direkt bjudna på en kopp mynta te ”Morrocan Mint Tea” och det var nog något utav det godaste jag någonsin har smakat! Tänker jag på mynta te så tänker jag på den Marockanska kulturen och den varma staden Marrakech direkt. Jag blev helt förälskad i téet och drack det till frukost, efter lunch och på kvällen varje dag under vår semester. Jag vill så gärna tillbaka till Marrakech och dricka deras goda mynta te igen. Det smakar som bäst i Marrakech!

  Bästa hälsningar
  Olivia (Olivia Magdalena på FB)

  Gilla

  1. Hej Olivia, välkommen att tävla med oss!
   Tänk så härliga minnen kan vara, och så bundna vid platser och händelser.
   Hoppas du får dricka många goda koppar mint te till.
   Lycka till!

   Gilla

 9. Oops! Glömde ange vilken vilket te jag skulle vilja ha. Så svårt att välja! Men mest av allt skulle jag vilja ha Jul-Mums te. Mums! 🙂

  Bästa hälsningar
  Olivia

  Gilla

 10. Min bästa (eller mina bästa) teupplevelser är när jag blivit serverad te hos en persisk vän. D.v.s. hett, starkt och sött!

  Skulle gärna vilja vinna Rött Glöggte, men det vore kul att testa även Black Hot Nepal

  Gillar på FB (Carola Lind)

  Gilla

 11. Hej. Underbar tävling! 🙂 Sitter just nu och avnjuter en god kopp te.. men ett minne jag alltid kommer att bära med mig är första fikastunden med min nuvarande man och pappa till min dotter. Vi satt på ett café med bordsbetjäning, fick in menyerna och började bläddra. Vi tittade upp på varandra samtidigt när kyparen kom tillbaka och valde detsamma. ”Kärlekste” med små röda och vita hjärtan. Sedan dess är detta mitt favoritcafé och jag minns den där dagen för 5,5 år sedan så väl! 🙂
  Jag skulle vilja ha Rött Glöggte om jag vann 🙂

  Gilla

 12. Vid vinst vill jag helst få Black Nepal.
  Bästa minnet i modern tid: när sonen kom från London och hade med sig riktigt gott,svart te till mig som är en hängiven tedrickare.

  Gilla

 13. Klart att jag vill vara med! Jag har gillat och delat och komenterat pa FB med namnet Barbados jenn, och tipsat pa min blogg:
  http://barbados.blogg.se/2011/october/8-oktober-te.html#trackback
  Mina bästa te minnen är alltid tillsammans med min älskade syster som jag bor väldigt langt ifran! Altid när vi ses brukar vi krypa upp i soffan med en kopp varmt te och en hemmagjord kanelbulle och prata i timmar! Det saknar jag verkligen just nu! Om jag vinner skulle jag skicka ten till henne och jag tror att hon skulle vilja prova Glögg-Te !

  Gilla

 14. Som väluppfostrad svensk var det spännande att dricka koka-te i Peru. Teet som görs på kokabuskens blad har en uppiggande effekt och hjälper mot höjdsjuka. Serveras överallt och är inte ett dugg konstigt att dricka om man bor i Peru. Det säljs till och med tepåsar med koka-te och jag var sugen på att smuggla hem en kartong. Avstod då jag såg krigsrubrikerna framför mig: ”Yngling smugglade KNARK, hävdade att han bara var sugen på te”

  Gilla

 15. Jag vill gärna var med och tävla!

  Mitt bästa te-minne har jag inte upplevt ännu! Jag är en kaffetant, men har på senare tid börjat dricka mer te…speciellt att krypa upp i tv-soffan med en stor kopp varmt doftande te gillar jag!

  Om jag skulle vinna skulle jag vilja testa Rött glöggte!

  Hoppas på tur!

  Gilla

Kommentarer inaktiverade.