Maräng-äpplen

Efter middagen gör suget på något gott sig påmint.

I kylskåpet står 4 äggvitor som blev kvar efter vaniljsåsen, kanske dags att göra något av dem..

Jag är ingen stor älskare av maränger men varför inte?
Några äpplen under maräng-täcke kan säkert bli gott.

4 äpplen skalas, kärnas ur och skivas.
Lägg dem i smörad och bröad ugnsform, häll kanel och ingefära över.

4 äggvitor vispas med en knivsudd salt,

börja på låg hastighet och öka, efter någon minut häller du  i
3/4 dl rårörssocker, fortsätt vispa minst 5-6 minuter, smeten ska vara fast och toppig.

Bred knappt hälften över äpplena och ställ in i ugnen på ca 150-175 grader.

Börjar marängen ta färg kan du sänka värmen efter ett tag,  äppelkakan bör stå inne i ca 20-30 minuter.

Allt beror på hur mjuka äpplen du vill ha.

Serveras varm, gärna med vaniljglass, vaniljsås eller bara kaffegrädde.

Men vad händer med resten av marängsmeten??

Jo, något mycket spännande som jag berättar om i morgon…

Piece of Cake ger goda råd till marängbakaren, men det går utmärkt att minska mängden socker till hälften.

/T
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

3 thoughts on “Maräng-äpplen”

    1. Jo du, det var smaskens,,, men det är inget mot inlägget som kommer nu.
      Resten av marängsmeten har används till…..
      Och det är så gott att ”fy” inte räcker på långa vägar.

      Gilla

Kommentarer inaktiverade.