Delikatess-smör till Julafton

Smör är gott!

Tänk dig en klick på nykokta mandelpotatisen och lite flingsalt till, det är smaskens.
Nu till jul blir det lite mandelpotatis till sillen, och kanske lite sparris och någon jättedyr primör med en smörklick till.

Bestämde mig för att lyxa till det lite. Hade 300 gr smör över från ”smörgås-smörs-görandet”, och det ska bli mitt Jul-Smör.

Delikatess smör
300 gr smör, vispas kraftigt och länge.
Tillsätt 2 dl vispgrädde och
1 dl gul rapsolja lite i taget, fortsätt vispa.

Grädden tillför en kraftigare gräddsmak och hjälper till att mjuka upp konsistensen.

Blanda i ca 1 dl Meze turkisk matyoghurt,
vispa lite till.
Mesen ger ett härligt tillskott av lite syra till smöret.

Tillsätt till sist lite flingsalt rör ned försiktigt.
Det blir en härlig upplevelse när en hel flinga landar på tungan och exploderar i smak.

Häll upp i burkar, du kan förvara det nästan hur länge som helt i frysen.
Till Jul eller till fest lägger upp vackra bollar eller ”ägg” av smöret på ett snyggt fat.

Nu kan du överraska dina gäster med eget delikatess smör.

/T

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,