Saffrans-paj

På Matklubben.se hittade jag detta recept, var bara tvungen att göra denna paj. Tackar Bubbelbumman för detta.

Den blev ”ruskigt” god, och det enda jag ändrade var att lägga russinen i blöt i lite rom först.

Ingrids ljuvliga saffranspaj (glöggkaka)

 För 6-8 personer.
En jättegod efterrätt eller gott att fika på i jultider
Bild och recept: Bubbelbumman

Ingredienser

Botten:
Pajdeg grundrecept

Fyllning:
2 ägg
½ dl socker
2-3 msk apelsinjuice konc
1 påse saffran
1 burk vaniljkesella
Russin
3 dl vispgrädde

Gör så här

Börja med att göra en pajdeg. Tryck ut degen i en ugnssäker form. Lägg i valfri mängd russin, sprid ut dem över botten. (Mina var rom-indränkta)

Vispa ägg och socker poröst, häll i juicen, saffran samt vanilj kesellan. Blandas till en jämn smet, häll sedan i formen.

Grädda mitt i ugn i 200 grader. ”Skaka” på pajformen emellanåt, pajen är klar när fyllningen stelnat.

Ytan ska vara gyllen-brungul, se upp så den inte bränns sönder.

Låt kallna, vispa upp grädden, servera med grädde till!!

/T

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser