Glögg-Essence, del 1

Hela bordet fullt med kryddor och frukter/bär.

Hur i hela fridens namn ska man kunna välja vilka som smakar bra i kombination med varandra? Går länge omkring och tittar på det jag dukat upp. Tar en vända ut i förrådet och letar några lämpliga burkar och flaskor.
Stirrar mer på kryddorna. Funderar över om det jag hittat på är så smart? Har inte ens beslutsångest, det är bara tomt i huvudet.

Undrar om bristen på tankeförmåga kan vara rödvinsångorna huset är fyllt av?

På spisen står en kastrull med drygt 3 liter rödvin och sjuder på mycket låg värme. Jag håller på och reducerar rödvin, som jag tänkte använda till Glögg-likören. Hur det ska gå vet jag inte heller.😉

Öppnar dörren och vädrar ut spritångorna. Efter en stund klarnar tankeförmågan och jag kan börja kombinera kryddorna.

Plockar, pillrar och räknar en stund, och ett tu tre har jag fyra burkar med olika blandningar i.

Dessa burkar ska nu stå och dra ut smakerna, skakas lite på då och då. Provsmakas om någon vecka så att ingen smak slår igenom för starkt.

Nu ska jag skriva rent mina anteckningar och äta lite middag. I nästa inlägg kommer de fyra recepten.

/T

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 thoughts on “Glögg-Essence, del 1”

Kommentarer inaktiverade.