Pepparkakor

Här om dagen luktade hela huset som pepparkaksdeg, och jag lovade berätta varför.

Nu är de små pepparkakorna färdiga, och det handlar inte om bakning.

re-creare fick tag på en T-shirt som skulle kastas, tog fram lite återvunna knappar, och stoppning från en kasserad soffdyna. Sedan läger man till lite fina band och mortlade julkryddor.

Sötnosarna luktar inte pepparkakor utan pepparkaksdeg, den där riktigt goda man bara måste äta lite av.

Alla går att hänga upp och när doften avtar, häng dem i ett fuktigt badrum någon dag eller kanske lägg ut dem utomhus (under tak).
Kryddorna är äkta och de behöver lite fukt för att avge sin doft. När de torkat upp, behöver de bli lite fuktiga, då luktar de gott igen, länge, länge.

Pepparkakorna finns i Jul-shoppen, klicka Dig in och beställ.
Vill du lukta på dem? Boka in dig på ett Stjärnparty så tar vi med dem, om de finns några kvar.

/T

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

4 reaktioner till “Pepparkakor”

  1. Tack Victoria! Kul att du gillade dem, men du går verkligen miste om något på bilderna, och det är DOFTEN! Man får lust att bita en bit så fort man stoppar ner näsan i pepparkakorna.

   Gilla

 1. Riktigt fina. Vad msyigt och fint det är när det närmar sig jul. Alla saker blir så mycket finare på något sätt. Man känner bara att man vill krypa upp i soffan framför en varm brasa och spela något roligt sällskapsspel.

  Gilla

  1. Ja de det stämmer verkligen! Och det är så roligt att kunna göra fina saker som man vet kommer att bli en fin present till någon. Och vi älskar verkligen hela tänket med återbruk, och att få ha ett eget märke som står för det är riktigt kul, re-creare.. Och i soffan med tekoppen kan man även handsy de sista detaljerna på dagens ”re-crearande” 😉

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.