Glöggen har jag ju glömt!

Himmel vad tiden rusar iväg!!

Kommer ni ihåg Glögg-likören och Glögg-essencen jag skulle göra? Det är nu precis två månader sedan, och såå länge var det kanske inte meningen att den skulle stå och dra.
Nåja, bättre sent än aldrig. Tar ned burkarna från hyllan,, och Tjosan,, det där var det drag i!! Inga bleka, mjuka smaker här inte.

En snabb vända ned till Systemet och inhandla vinerna som ska blandas med essenserna.
6018 Côtes du Rhône Reserve, och 7882 Vintrys Madeira Fine ska det vara enligt han Frithiofsson.

Har nu silat av alla kryddorna, och blandat i vinerna. Ska söta glöggarna med lite farinsocker och muscovado, inte för mycket för jag vill testa att bränna ned socker och konjak i glöggen lite senare. Sedan ska de stå och vila en vecka till, minst.
Lingonglöggen är riktigt lovande redan nu, men den med vaniljstång i smakar som ”något från Ica med brännvin i” enligt Tiina. Jag tror inte det var menat som en komplimang. ;D

Glögglikören kommer att bli en favorit, den smakar gott med en kraftig karaktär av syra och lite kärvhet, men behöver en aning mer sötma.
Tror det får bli ett liitet glas redan i kväll efter middagen.

/T