Julstädning

Vi vill så mycket, ha det extra fint och välordnat till Jul tex. Men det är inte så lätt att hinna med, har man inte hunnit tidigare under året är det väl inte troligt man hinner nu till jul.

Men kanske blir det av att rensa i något skåp eller någon låda. Om inte annat så för att få undan en del av det som ligger framme.

Då vill jag tipsa dig om att inte kasta sakerna, utan fundera på om inte någon annan kan uppskatta det.

Udda glas och kaffekoppar, temuggar, udda pappersservetter, dukar eller handdukar som fått en fläck, gardinerna du tröttnat på för 10 år sedan, plastbunkar, glasburkar, hopplöst platta soffkuddar eller något annat du vill bli av med kan faktiskt ges bort.

Kontakta ditt närmaste dagis eller fritids, fråga om de brukar pyssla med barnen och om de är intresserade av något. Eller ta dig en funderare om du inte har någon ”pysseltokig” bekant som klipper, klistrar, syr, gjuter, decoupagar eller scrapbookar.

Plocka ihop lite saker du vill bli av med, ring upp den där vännen du inte pratat med på evigheter, eller den där knappt bekanta du egentligen vill lära känna. Berätta att du rensar i skåp, att du vet att de pysslar/syr, och undrar om han/hon vill komma över på en fika och se om det är något som går att använda.

Ditt skåpskräp kan bli till skatter, våga ge bort istället för att slänga.

Jag lovar att du får en, kanske överraskad men, glad respons.

/T

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 reaktioner till “Julstädning”

  1. Är medlem i en fb-grupp som heter ”Skänk/Tigg i Ljusdal” (jag bor då i Ljusdal :P), där man kan skänska saker man inte vill ha, eller tigga något man vill ha när prånbken är lite för tunn. Tänkte slänga en väska, men la ut det och efter tio minuter var det någon som hade svarat! å nu är väskan hos en (förhoppningsvis) glad, ny ägare istället för i soptunnan! 😀

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.