Äkta Skinka

Vadå!?!
Skinka är skinka, det ser man ju!

Tänk om livet vore så enkelt, men sanningen är att jag inte ätit äkta skinka på säkert 20 år…

Jaha?? Vad pratar hon nu om för konstigheter, undrar Du.

Jo, skinkorna vi äter nuförtiden är fullproppade med vatten, salter, färg, nitrit, fosfat, natriumaskorbat, smakförstärkare och annat jox. En tillagad skinka ska INTE vara rosa, den ska vara lite gråbeige precis som allt annat tillagat fläskkött.

Fick syn på en artikel från ”Äkta Vara” där de tipsar om ett par ställen som säljer RIKTIG tillsatsfri skinka, läs den gärna.
Det finns faktiskt ett par ställen i Stockholm du kan få levererat till, men du måste beställa. Bor du ute i landet kan du säkert hitta en bonde som inte förstör skinkan, och köpa direkt av gården.

Johan i Hallen, huvudsakligen Göteborg men även Stockholm, slakthusområdet. Kött, vilt, fågel, juldelikatesser och en hel del annat

Sandströms, Gotland men även Stockholm Forum Nacka. Kött, vilt, fågel, sill, juldelikatesser och en hel del annat.

Äkta Vara tipsar om fler ställen du kan hitta riktig skinka på. Och kom ihåg, riktig skinka kallas oftast för ”Gråskinka” och det är ett fint ord.

Men varför ska man jaga sånt, visst kanske det är lite bättre, men skinkan är ju god ändå??

Ledsen att förstöra din värld, men testa en riktig skinka, rätt tillagad, utan massa smakförstörare (som tex alkohol) så kommer du uppleva smaker som inte finns i Domus och Icas rosa kött.  Du kanske blir förvånad, men det är som gråskinka det SKA smaka, på riktigt!

Önskar Dig en GOD jul med GOD mat!

/T

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser