Pepparkakshus eller inte

Inser att det blir inget pepparkakshus för mig i år heller.
Det är något fel med mig och det där med planering, man hinner aldrig med allt man skulle vilja göra. Men nån gång ska det bli ett eget!

Det finns så många fantastiska pepparkaksbyggare att inspireras av, här är några favoriter och några nya.

Arkitektmuseets årliga tävling, utställningen pågår till 6 januari och du kan hjälpa till att rösta fram vinnaren fram till 15:de dec.
Museet har fri entre för alla under 19 år.

Hos Tio Tips.nu
hittar du inspiration, bilder och länkar till andra som gör pepparkakshus. De gör inget själva utan allt är bara länkar.
En länksamlings-sida helt enkelt,
men inte så mycket mer.

Gerda, Åsa och Kalle är tre proffs på pepparkakshus, de bakar, fotar och beskriver. De har lagt upp pepparkaks-projekt sedan 1991, bara det är värt ett pris! Det här är en julsida med mer än pepparkakor och den är trevligt familjär. Väl värd att kika runt på.

Pepparkakshus.se en bra sida med beskrivningar, mallar, recept, montering och dekorationer. Här hittar du massa bra tips på hur du gör ett fint hus.

Västmanlands läns museum har en julutställning med klimatsmarta pepparkakshus. Det låter spännande men tyvärr inga bilder på webben. Finns du i närheten, gör ett besök.

Är du lite av en teknik-nörd vill du kanske bygga ditt pepparkaks-hus med hjälp av Cad-ritning och köra degplattorna i en laserskärare... Då bör du läsa det här (NyTeknik) för att få lite tips och varningar. Eller gå direkt på bloggen av Johan von Konow.

Och sist men inte minst, ett bra recept på deg till pepparkakshus. Och i Stens Kök får du reda på hur man gör och varför just denna deg fungerar. Har inte testat den själv men det här är en deg jag tror på.

Själv har jag inte en enda pepparkaka hemma, och det är synd för nu har jag blivit ruskigt sugen på ett par goda till eftermiddagskaffet.

/T

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,