Eller så kan jag kalla det äppelkompott.
Gott är det i alla fall!!
Fina äpplen från Joakims och Rs trädgård, okänd höst-sort som är lite rosa under skalen.
Smältes på svag värme i extremt lite vatten, 2 kanelstänger får puttra med och en överbliven klump med rårörssocker.
Sockret är från ett misslyckat försök till smaksatt socker, det blev en seg klump, men att smälta ned den i äpplena fungerar utmärkt.
Efter mycket skalande och urkärnande blev det en mos-kompott med gott om stora bitar. Tre burkar med 750 gram, mycket frisk och syrlig smak, inget konserveringsmedel i. De här måste nog ätas upp redan i höst. Men inte mig emot,, det är ”ruskigt” gott.
Rostade havregryn och solroskärnor i lite honung, en klick meze med vaniljsocker, och ett par stora skedar äppelkompott!!!
Hann aldrig ta någon bild på det, det åts upp innan det ens fans en tanke på att hämta kameran 😉
Gissa hur goda äpplena kommer att vara till julskinkan!!
/T
Läs även andra bloggares åsikter om plocka äpplen, äppelmos, kompott,
Sv: Det var alkoholfri eller lättglögg jag hade slattar kvar av, fast bara av de sorter jag tyckte smakade sådär, så det gjorde inget att jag fick hälla ut dem =)
GillaGilla
Så bra, att det bara var sådana.. Det finns så mycket man kan använda goda glöggskvättar till, förutom att dricka upp dem 😉
Tex i sockerkaks-smet, på glas, marinera russin i, koka in päron i, och säkert mycket mer som är gott!!
GillaGilla
Det både ser och låter jättegott ut 🙂
GillaGilla
Lovar,, det var det oxå 🙂
GillaGilla
Reblogga detta på Finns det Riktig Mat? and commented:
Kompott eller mos? Det här är lite mitt i mellan.
GillaGilla