Tindrande ljus…..

Har ni sett alla tindrande ljus?
Det hänger stjärnor och stakar i fönstren, ljusslingor i trädgårdarna och upplysta granar på gårdarna. Det är vackert, så vackert i mörkret. Men jag har funderat lite på det där. Hur mycket energi går det egentligen åt till allt det där vackra?

Härom kvällen gick jag förbi storstadens populära gågata. Där hade det hänt något! Någon har tänkt på det där som jag tänkt på. Det var så vackert! Hela gatan var upplyst!
Jovars, det har varit upplyst där varje vinter men nu var det annorlunda. Belysningen var utbytt till gnistrande kristallkronor som tindrade i mörkret. Om jag var en liten tös och skulle jag nog leka Askungen under de där kristallkronorna. Men jag gillar inte rosa eller klänningar så jag funderade inte så mycket på baler med drömprinsar. Jag funderade på de där lamporna istället.

LED och andra energisnåla ljus det är lösningen. Behåll det vackra tindrande ljusen men få lägre energiförbrukning. De där kristallkronorna var isande vita i sitt sken men det finns varma sken som passar bättre till julstjärnan i fönstret. Fundera du också även om du ”alltid haft mormors gamla elljusstake”. Du kan starta nya traditioner…..

Tjuriga Tomten

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

En tanke på “Tindrande ljus…..”

  1. Jag har faktiskt funderat på samma sak. Tur att det finns fler och fler alternativa sätt numera. 🙂 Tack för kommentar hos mig!

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.