Glöggparty

Nu när julen kommer närmare ska man ju dricka glögg och äta pepparkakor. Tärnorna hade ju hittat ett recept på Julblogg och jag och Tomten hade gjort degen. Kakdegen smakade gott eftersom vi smaksatte en del med apelsin och en del med mörk rom. Sen så var det ju så att Tomtens vän skulle baka själva pepparkakorna.

My Starboyz tyckte att vi kunde ha ett litet glöggparty med de där pepparkakorna. Guu va roligt´!
Nu kunde ju jag och Tärnorna få chansen att visa upp våra nya fina naglar och hår och smink. Jag valde ett populärt ställe i kändistäta Stureplan. My Starboyz sa att de skulle fixa in oss men när vi kom dit ville vakten inte släppa in oss. Tomten suckade högt och gick fram och viskade något i örat på vakten och vips så fick han komma in. Guu va taskigt att lämna kvar oss där ute.
Efter ett tag kom Tomten tillbaka med inneställets ägare som ledde oss förbi kön och släppte in oss allihopa! Vi fick ett eget bord och sedan kom en kock med en silverbricka med sådana där Julblogg pepparkakor. De var riktigt goda! Alla tre sorterna fanns på brickan – vanliga, apelsin och rom-smakande bruna härligheter.

Nu ska här ”vaskas” tjoade My Starboyz med kaksmulor sprutande åt alla håll och Tomten fattade ingenting, stackar’n.
Eftersom jag nu är Ljusets gudinna förklarade jag att ”vaska” betyder att man köper 2 flaskor av det dyraste krogen har. Man dricker sedan upp den ena och häller ut den andra i vasken. Tomten såg irriterad ut och undrade varför. ”För att man kan! För att man är rik att man kan kasta bort hälften!”

Nu såg Tomten riktigt arg ut. ”Det var det dummaste jag hört! Stjärngossar! Så här vaskar en Tomte guld!” Jag och mitt entourage fattade ingenting! Skulle Tomten kasta bort hälften av allt sitt guld eller? Nu tog Tomten plötsligt fram en flaska som var alldeles guldglittrig. Det var den nya årgångsglöggen! I år smakar den saffran och är jättegod både kall som varm.

Tomten tittade länge och eftertänksamt på var och en av oss och så sa han:    ”X marks the glögg!”

Puss och Kram

Flirtiga Lucia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

En tanke på “Glöggparty”

Kommentarer är stängda.