Lime-sill

Ett sätt att riktigt snabbt förädla den vanliga sillinläggningen till något nytt och fräscht!

Blanda ca 1 ½ dl creme fraiche med ½ dl majonnäs, riv ned skalet av en lime och pressa ur det mesta av saften
Finhacka en lite gullök och blanda ihop, smaka av med lite nymald peppar.
Gillar du majonnäs kan du ta lite till och även limen kan du tillsätta mer av.

sill-2

När blandningen är god och syrlig tillsätter du de avrunna och gärna avtorkade ( på hushållspapper) sillbitarna.
Du kan använda snabbinlagd sill, eller varför inte lite överbliven löksill, brännvinssill eller annan sill i klar inläggning. Låt blandningen stå till dagen efter och du har en helt ny fräsch sill att ställa fram.

Jag har fått många kommentarer, glada miner och frågor om recept när denna burk har stått på bordet.

/T

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,