Det var den 24:de igår

Igår var det en lite konstig dag. Strålande värme och en ljuvlig sensommardag, datumet var den 24:de och en vanlig dag före lön för de flesta av oss. Och då, då hör jag det på radion! -Om 4 månader är det Julafton!
Jag stannar till och börjar fundera, en hel del över vår mänskliga förmåga att alltid hasta framåt, att alltid prata och tänka på det som kommer längre fram. Sommaren är på topp – och vi vet alla hur folk kommer att klaga när kylan kommer – och samtidigt sitter många av oss och längtar efter Julen. Hur går det ihop med att ”alla” längtar efter sommaren så fort hösten har kommit och temperaturen ligger runt 15C?

Så varför inte stanna upp lite, både Du och jag, tänk till en del och NJUT av dessa sköna sommardagar. Vi hinner garanterat tänka på Julen lite längre fram. Och om igen vill jag säga till Er alla!!
Stressa inte så mycket!!
Skit i att baka 7 sorters småkakor ( finns det någon som gör det nu för tiden, så som jag gjorde förr? ), massa godis och annat.
Sluta köp så fruktansvärt mycket julklappar! Ingen av oss blir lyckligare för det!
Köp INTE en helt ny inredningsstil till denna Jul, Din familj blir inte mer harmonisk av det!
Om 10-20 år kommer dina barn INTE att komma ihåg alla julklapparna, de kommer att minnas sina stressade föräldrar, griniga föräldrar, alla ”måsten” och att de INTE ville smaka på just den julmaten!
Du lagar inte Din trasiga barndom genom att köpa saker idag!
Det lyxigaste som finns idag är nog TID.
Tid att lyssna på varandra, tid att bara sitta med varandra, tid att leka med varandra.
Varför inte satsa på den ”modetrenden” i år?!?

Skit i butikerna!! Ge av Din TID istället!

Ha en underbar Sensommar! Så hörs vi igen när det blir dags.

/T

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

En tanke på “Det var den 24:de igår”

Kommentarer är stängda.