En kopp te

Hösten är här, det regnar ute samtidigt som solen skiner lite mellan molnen. Det är kallare både inne och ute. Och jag har gett upp mitt barfotaliv för i år, strumporna har åter kommit till användning.
Behovet av en kopp varmt gott te på kvällskanten har blivit större, och mitt te-förråd var tomt. Är man då en vanlig människa går man ut och köper ett par nya tesorter i en tehandel,,, men inte jag inte.

För väldigt länge sedan slutade jag med tepåsar, lösvikt ger betydligt bättre kvalitet och pris. Lite senare slutade jag med alla smaksatta teer då de bara innehåller kemikalier som kallas ”naturliga aromer”. Utbudet teer var nu väldigt litet, och tehandlarna som hade bra kvalitet blev bara färre och färre.

Så jag gav upp! Jag började köpa te från grossister och blandade själv med riktiga kryddor och torkade bär o frukt, stoppade i egenodlade örter och hade riktigt roligt i processen. Började dela ut teet till vänner och senare även sälja mina blandningar,

Därför är det extra roligt att få presentera höstens nya blandningar, och jag vill gärna veta vad just Du tycker om dem.

höst-te-3Black Apple,
ett svart Darjeeling Sungma Eko-te med hackade torkade äpplen, hackade torkade russin, krossad kanel, krossade nejlikor och krossade hela kardemummakapslar.

Påminner en hel del om äppelkaka utan vaniljsås.

höst-te-9 Red Honey,
ett Honeybuch Eko-te med torkade Aroniabär, fläderblom och granatäppel-blom.
Honeybush är från Sydafrika och växten både doftar och smakar honung (Rooibus är en helt annan tesort). Utmärkt till kvällen då det inte innehåller koffein, har även mycket låga halter tannin. Honeybush används som naturläkemedel.höst-te-6

Green Roses
ett grönt Sencha Eko-te med blommor från granatäpple och rosenblad.

Ett bland de vackrare te jag sett. De röda blom-bladen ger en fin blommig smak och en fin rosdoft.

Ett trevligt te som passar både dag och kväll.

höst-te-17Red Spices
Här är det mycket som är rött! Rooibus Eko-te, Honeybush Eko-te, hackade Gojibär, granatäppel-blom, fläderblom, Rosepeppar, ingefära, kanel, nejlika, röd chili, kardemumma,

Trots alla kryddor är det ett ”vänligt” te men med värme.

Vill du ha mer stuns, sjud det försiktigt upp mot 15 minuter.

Alla teerna finns i webb-shoppen och kostar mellan 40-50:- per påse.

Önskar alla en trevlig stund med en kopp gott te.

/T

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 reaktioner till “En kopp te”

Kommentarer inaktiverade.