Dalecarlia glöggen 2013

Har hämtat ut mina två beställda flaskor.

Gillar INTE utseendet! Dalarna är så mycket mer än stiliserad kurbits.

Korkar snabbt upp den, jag är ju en nyfiken typ. Smuttar och sniffar på den kall.
Blekt rödaktig, absolut rönnbärsfärgad. Bärig – ja!

Fonster_8890_webbMen sedan kommer ett kraftigt inslag av något som får mig att tänka på svartpeppar eller kanske kryddpeppar, nejlikorna finns där men är inget att prata om. Eftersmaken är riktigt lång och består av tydligt kärva toner.

Bärigheten tonar snabbt bort, syran finns kvar, även hettan av svartpeppar ligger kvar, smak och kärvhet av rönn stannar kvar länge. Mina tankar glider lätt iväg till burkarna av rönnbärssylt som står i mitt kylskåp.
Sedan är det något mer, något jag är rätt osäker på men det är skog, barrträd och ved, kanske tallbarr och lite enbär.

Såg att någon sagt det smakar terpentin, vilket inte är helt fel med tanke på barrträdstonerna. Men jag dricker mycket hellre glöggen, och inte så gärna terpentinen.

Så hur god är den? Tja, jag älskar hemmagjord kärv rönnbärsgele och rönnbärssylt, så jag kommer att gilla den bara därför. Den är annorlunda, och jag tror inte vi är så många som kommer att älska den för sin kärvhet.

Ta bort lite socker, öka styrkan, sen är det Norrland som gäller och den kan säljas som ”Jul-Hojt”

God Jul!!

/T

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 reaktioner till “Dalecarlia glöggen 2013”

    1. Vilken tur Victoria – Att vi tycker olika!! Det är nyttigt att tycka olika, det tränar vår uppfattning 🙂
      Vore kul att höra vad du tycker om smaken på glöggen också?

      Gilla

  1. Kul att läsa vad du tycker om glöggen, jag har inte bestämt mig m jag ska köpa eller inte. Brukar föredra lättvinsglögg. Visst är det kul ett det finns sådan variation i ålder på oss julbloggare!

    Gilla

Kommentarer är stängda.